Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Visie damesvoetbal 2014-2019

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Geschreven door  Gepubliceerd in: Menuartikelen

De meidenvisie
 

Vv Zeelandia Middelburg heeft als doel de meisjes, meiden en vrouwen de mogelijkheid te bieden op een actieve, sportieve, plezierige wijze in een veilig sportklimaat de voetbalsport te bedrijven en te beleven.

 

Deze visie moet vv Zeelandia Middelburg de handvatten geven om alles wat er in en om het damesvoetbal gebeurt te kunnen toetsen. Het is beslist geen statisch document en zal aan veranderingen onderhevig zijn. Uiteindelijk zal deze visie het toetsingskader zijn voor zowel leiders, trainers, bestuurders en overig kader. Belangrijk is dat zowel de meisjes, de meiden als de vrouwen de aandacht krijgen die zij verdienen. Hierbij is het van belang om typische problemen die voor damesvoetbal gelden te signaleren en daarbij de juiste oplossingen te bedenken. Denken in mogelijkheden en niet in moeilijkheden!

 

Binnen vv Zeelandia Middelburg is hierop geanticipeerd door de benoeming van aparte dames& meisjescoördinatoren en een lid in het hoofdbestuur met taakaccent damesvoetbal.

 

Voor meer informatie: 

 

Bestuurslid damesvoetbal     


Via de coördinatoren:

Petra Suijk - TZ

Jolanda Bosmans - coörd.

 

06 21358536

06 21702884

meiden@zeelandiamiddelburg.nl

 

 

Beleidsdoelstellingen van het damesvoetbal de komende periode (5 jaar)

 

 1. vv Zeelandia Middelburg is de aangewezen voetbalclub voor dames ( vrouwen, meiden en meisjes) die lekker willen voetballen, waarbij het streven is om tot hét  meidenvoetbalbolwerk uit te groeien op Walcheren.
   
 2. Uitgangspunt is dat meisjes ingedeeld worden in meisjesteams. Meisjes die het willen en veel talent hebben mogen kiezen of ze bij de jongens gaan voetballen, om uitdaging in de voetbalsport te behouden. Doel is dat ieder meisje op haar eigen niveau en met plezier kan voetballen.
   
 3. Vv Zeelandia Middelburg VR1 speelt over 5 jaar op 3e klas niveau, maar liefst 2e klas waarbij de meiden die al het hele jeugdtraject doorlopen hebben, de leidraad moeten zijn om op dat niveau te spelen. Om de continuïteit te waarborgen zullen er echter ook talentvolle meiden en dames van buitenaf gevraagd moeten worden om in de VR1 te willen spelen om het niveau en de aantrekkingskracht te vergroten. 
   
 4. Het uitbreiden van het aantal meisjesteams in competitieverband om te komen tot minimaal 2 teams per klasse (VR, B t/m F). Dit betekent dat er een logische (leeftijd- of beleving gebonden) doorstroming van meiden naar andere meiden- dan wel damesteams volgt.
   
 5. Bij meerdere teams per klasse wordt er geselecteerd op vergelijkbare wijze als het selectiebeleid bij de jongens. Er zal dan een verschil zijn qua benadering van de voetbalsport in de teams en door de speelsters, maar vanuit de vereniging mag er geen onderscheid in faciliteiten zijn, behalve bij de VR1 en de VR2.
   
 6. De meidenteams hebben een goede technische begeleiding/ondersteuning waardoor het  (individuele) spel op een hoger niveau komt.
   
 7. Het handhaven en liever nog uitbreiden van de aanwezigheid en herkenbaarheid van de damescategorie binnen alle geledingen van vv Zeelandia Middelburg.
   
 8. De hoofdtrainer van de VR1 zal zowel technisch als wervend aanwezig zijn voor de gehele damescategorie.

 

Het uitgebreide visiedocument van Zeelandia Middelburg voor het Dames/meidenvoetbal 2014-2019 is via onderstaande link te downloaden:

spreadsheet  Visie Damesvoetbal 2014-2019 (451.4 kB)

 

 

Lees 3791 keer Laatst aangepast op maandag, 07 maart 2016 09:35