Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Medische Commissie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Geschreven door  Gepubliceerd in: Menuartikelen

De medische commissie is een commissie van actieve vrijwilligers –al dan niet met een (para-) medische achtergrond– die zich bezighoudt met het opzetten en uitvoeren van het verenigingsbeleid aangaande medische zaken. Eens per kwartaal komt de medische commissie bijeen en bespreekt de processen, blessures en vorderingen in en om de vereniging.

 

 

Op de foto van links naar rechts:

John van Nunen, Alex Angkotta, Anton Engels, Pierre van Loon en Jerry Landburg.

 

De medische commissie houdt zich bezig met de volgende kernactiviteiten:

1         Adviezen bij blessures en veilig trainen

2         EHBSO op de vereniging, waar en wanneer?

3         Beheer van EHBO middelen

4         Clubarts

5         Fysiotherapeut

6         Contact

7         Partner

 

1         Adviezen bij blessures, voeding en veilig trainen

Blessurespreekuur

Iedere dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagavond tussen 19.30u en 20.15u is er, na een afspraak gemaakt te hebben via de contactgegevens, voor (kader)leden van onze vereniging een blessurespreekuur waar je advies kunt krijgen bij  (beginnende) blessures. Ook kan je voor taping of behandeling een afspraak op één van deze avonden maken. Bij moeilijkere processen of langdurige behandelingen kan er een consul opgesteld worden met onze samenwerkingspartner vanuit fysiotherapie Zeeland.

 

Voorlichting veilig sporten

Door middel van publicaties in het clubblad, op de website en tijdens speciale kaderavonden worden (kader)leden geïnformeerd over relevante medische zaken. We willen graag vanuit de commissie ervoor zorgen dat de kaderleden up-to-date zijn over blessurepreventie en eerste hulpbehandelingen.

 

 2        EHBSO op de vereniging, waar en wanneer?

Het doel is om voor alle trainers van onze vereniging het inzichtelijk te maken wat ze kunnen doen bij EHBSO ( Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen ( b.v. ook reanimatie ) en dat zij dan geïnformeerd dan wel opgeleid worden door de commissie.

Tijdens activiteiten vanuit de club zijn er aanspreekpunten die BHV / EHBSO onderlegd zijn en zichtbaar op de accommodatie zijn ( nu dien je naar het wedstrijdsecretariaat te gaan voor de EHBO tas en ondersteuning).

 

 3        Beheer EHBO middelen

De medische commissie beheert de EHBO-middelen (verbanddozen, EHBO-tasjes voor trainers en de AED) die aanwezig zijn in de kantine en in de medische ruimte van de kleedkamers.

 

4         Clubarts

Dr. Alex Angkotta is sinds 2013 verbonden met vv Zeelandia Middelburg. Zo kunnen we als vereniging een overview blijven behouden in voetbal op paramedische gebied en bij nieuwe zaken iedereen informeren en kunnen we de medische kant van de vereniging uitbreiden en onderhouden met en van een medisch netwerk. Uiteraard werkt de clubarts in onderling overleg met uw eigen huisarts, wat natuurlijk uw eerste aanspreekpunt is.

 

5         Clubfysiotherapie

Op de dinsdagavond is onze clubfysiotherapie-partner Fysiotherapie Zeeland in de persoon van Anton Engels of Erwin Simpelaar aanwezig voor het blessurespreekuur.

De blessure die de sporter heeft opgelopen wordt geanalyseerd. Daarbij wordt de oorzaak van de klacht achterhaald. Op basis van de analyse stellen therapeut en sporter samen een sportspecifiek programma op, wat bestaat uit behandelingen, oefeningen en revalidatie trainingsschema. Dit moet het revalidatieproces voor atleten bespoedigen, zodat zij weer op hun niveau kunnen sporten. Fysiotherapie Zeeland biedt op paramedisch gebied begeleiding aan WOTT, TOZ, voetbalvereniging Zeelandia Middelburg en de JVOZ.

 

6         Contact

De medische commissie is te bereiken via medisch@zeelandiamiddelburg.nl

En / of via onderstaande telefoonnummers:

 

Anton Engels  clubfysiotherapeut en tevens voorzitter van de commissie  06 10917834
Erwin Simpelaar clubfysiotherapeut    
Alex Angkotta     clubarts  
Pierre van Loon sportverzorging en -massage 06 13890068
Jerry Landburg sportverzorging en -massage 06 25279184
John van Nunen BHV 06 22496932

 

7         Partner

 

 

Abeelseweg 27

4335 JW Middelburg

0118 616161

06 10917834

www.fysiotherapiezeeland.nl

info@fysiotherapiezeeland.nl  

 

 
Lees 3593 keer Laatst aangepast op vrijdag, 07 februari 2014 19:21
Meer in deze categorie: « 45+voetbal Website »