Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Techniektraining

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Geschreven door  Gepubliceerd in: Menuartikelen

Zeelandia Middelburg wil graag aan zoveel mogelijk jeugdspelers techniektraining geven. Naast de prestatieve jeugd wordt ook aan de recreatieve spelers de mogelijkheid geboden om hun technische vaardigheden verder te ontwikkelen.


Bij vv Zeelandia Middelburg wordt er op de volgende wijze techniektraining gegeven. Aan de selectieteams F1, E1 t/m E3, D1/D2, C1/C2, B1 en B2 wordt door de eigen trainers techniekvormen verzorgd. Tijdens de reguliere trainingen komen deze vormen aan bod. Deze vormen zijn gebaseerd op de methode Wiel Coerver.

Om dit bij de jeugd zo jong en zo goed mogelijk te realiseren, moeten ze zich volgens Wiel Coerver in vier onmisbare onderdelen bekwamen. - Het verwerven van een veelzijdige balvaardigheid. - Zo sterk mogelijk worden in de moeilijke 1 tegen 1 situaties. - Zo goed mogelijk individueel en met behulp van medespeler(s) de tegenstander uit te spelen. - Zoveel mogelijk scoringskansen creëren.

Daarnaast zullen er ook trainingsvormen gegeven worden waarbij veel aandacht is voor de passing en de balaanname van de bal. Op vrijdag wordt er techniektraining gegeven aan de jeugd van F t/m C. Ook de meisjes in deze leeftijdscategorie kunnen op de vrijdag techniektraining krijgen!

Begin maart 2016 gaat de techniektraining 2.0 bij Zeelandia Middelburg van start. Voor slechts €40,- kun jij als speler van Zeelandia Middelburg acht vrijdagen jouw vaardigheden op het gebied van partijvormen, techniek, coördinatie en snelheid verder ontwikkelen. Het aanmelden van uw zoon of dochter kan via het aanmeldingsformulier op de website. Wees er wel snel bij, want vol = vol.

 

Jarenlang was het vaste prik: techniektraining onder leiding van trainers van veel selectieteams. Eén van die trainers was Daan Eikenhout, de huidige hoofdtrainer van het eerste elftal van Zeelandia Middelburg. Hij denkt nog altijd met veel plezier terug aan die tijd. “Het was een geweldige tijd. De spelers konden zo in plaats van twee keer, drie keer gaan trainen en hadden er heel veel plezier in. Tijdens de groepstrainingen is niet altijd even veel ruimte of tijd om individueel te trainen en dus kregen de spelers tijdens de techniektrainingen de mogelijkheid om hun voetbalkwaliteiten te verbeteren. Ik ben blij dat het weer terugkeert bij Zeelandia Middelburg.”

 

Welke voetballers kunnen zich aanmelden voor de techniektraining?

Alles spelers en speelsters vanaf de F-pupillen tot en met de C-junioren kunnen zich aanmelden voor de techniektraining. Voor het meidenvoetbal is dit dus een ware kwaliteitsinjectie en krijgen de meiden op deze manier dus ook de mogelijkheid om betere voetbalsters te worden.

 

Waar, wanneer en hoe laat vinden de trainingen plaats?

Vanaf 4 maart tot en met 22 april worden er 8 vrijdagen op rij techniektrainingen georganiseerd. Deze vinden plaats op het kunstgrasveld.

15.45 uur – 16.45 uur: F- en E-pupillen

17.00 uur – 18.00 uur: D-pupillen en C-junioren

 

Wie gaan de trainingen verzorgen?

Cees Corstanje, Technisch Jeugdcoördinator, en Rogier Veenstra, Hoofd Opleidingen, zullen de inhoud van de trainingen bepalen. Spelers en/of speelsters van Zeelandia Middelburg 1 zullen vervolgens de trainingen op het veld leiden. Een flinke stimulans om als jeugdspeler training te krijgen van een eerste elftal speler of speelster.

 

Wij van Zeelandia Middelburg zijn ervan overtuigd dat de Techniektraining 2.0 een groot succes gaat worden.  Alvast heel veel plezier!!

 

Met vriendelijke groet,

 

Rogier Veenstra

Hoofd Opleidingen vv Zeelandia Middelburg

ho@zeelandiamiddelburg.nl 

techniektraining@zeelandiamiddelburg.nl

 

   


 

Algemene voorwaarden:

 

Betalingen

o   Op de gecommuniceerde einddatum dient de deelnemersbijdrage voldaan zijn op NL34 INGB 0006968664 tav Zeelandia Middelburg met betalingskenmerk: techniektraining + < naam deelnemer>.

Na deze betaling is de inschrijving definitief en inschrijving gaat op volgorde van inschrijven. 

 

Afmeldingen

o   Er kan na de inschrijving niet meer afgemeld worden. Afmeldingen naderhand worden niet geaccepteerd en men krijgt de deelnemersbijdrage niet terug.

Calamiteiten

§  bij ziekte of blessure wordt de bijdrage niet terug gestort, tenzij de speler de gehele cyclus van acht trainingen hierdoor moet missen.

§  In geval van calamiteiten is het belangrijk dat ouders te allen tijde bereikt kunnen worden tijdens de Techniektraining. Indien ouders niet aanwezig zijn op de accommodatie en bovendien niet bereikbaar zijn op het thuisnummer, verzoeken wij om op de eerste dag het juiste telefoonnummer af te geven bij de algemeen coördinator. Dit kan middels een briefje.

§  Uitsluitend voor dringende zaken kunnen ouders tijdens de Techniektraining contact opnemen met de leiding.

Aanwezigheid

§  Gedurende elke vrijdagmiddag verwachten we dat de F- en E-pupillen om uiterlijk 15.40 uur op het kunstgrasveld staan en de D-pupillen en C-junioren uiterlijk om 16.55 uur. De spelers kunnen zich omkleden in de daarvoor aangewezen kleedkamers.

§  Wij vragen wij om zelf mee te nemen:

·         Trainingspak

·         Voetbalschoenen  

·         Voetbaltenue 

·          Scheenbeschermers (verplicht)

·          Douchespullen

·          Badslippers

·         Bidon

 

§  Indien uw dochter of zoon medicijnen of een dieet gebruikt, verzoeken wij u dit op het inschrijfformulier te melden en bij ontvangst nogmaals aan de algemeen coördinator. Uiteraard kan uw dochter of zoon dit ook melden aan de groepstrainers.

§  Bij blessures bepaalt de leiding van de accommodatie of deelname c.q.

vervolging aan het programma verantwoord is.

Regels

Het is belangrijk dat alle deelnemers zich houden aan een aantal regels. Tijdens de Techniektraining van Zeelandia Middelburg zijn wij immers met een grote groep spelers en begeleiders bij elkaar.

o   Papier, drinkbekers en ander afval dient in de afvalbakken te worden weggegooid;

o   Sierraden (horloges, ringen, kettinkjes, armbandjes e.d.) mogen tijdens het sporten niet gedragen worden. Wij raden aan om waardevolle sierraden bovendien thuis te laten;

o   De trainers zijn verantwoordelijk voor de groep spelers. Het is dan ook noodzakelijk dat naar deze trainers geluisterd wordt;

o   Het is niet toegestaan om tijdens het programma weg te lopen van de trainers en de andere spelers;

 

Tot slot: alle spelers zijn verschillend, maar wij zijn hier allemaal met één doel: voetballen!

Houd daarom rekening met elkaar en speel op een sportieve manier.

 

Belangstelling van ouders, overige familieleden of kennissen, verenigingsleider en –trainer wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

 

Wij gaan ervan uit dat bovenstaande regels worden nageleefd om de Techniektraining tot een groot succes te maken.

 

Verzekeringen

Alle deelnemers spelen op eigen risico mee tijdens de dagen.

Er is geen collectieve verzekering die voor alle activiteiten van de Techniektraining geldt.

Bij het inroepen van medische hulp is het beslist noodzakelijk dat de betreffende deelnemer in het bezit is van een ziekenfondskaart of een bewijs van inschrijving bij een ziekenfondsverzekering. Het verzoek om deze kaart of dit bewijs altijd mee te nemen.

De kosten van de medische hulp dienen te worden verhaald via de verzekering van de betreffende deelnemer.

Let op: de organisatie van de Techniektraining kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor vermiste of stukgeraakte voorwerpen en kledingstukken.

 

Aandachtspunten:

·         Laat waardevolle bezittingen, zoals horloges, kettingen en mobiele telefoons, thuis. Sierraden mogen immers niet gedragen worden tijdens het voetballen.

·         Neem bovendien niet onnodig veel geld mee.

 

 

Lees 4150 keer Laatst aangepast op maandag, 08 februari 2016 09:31