Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel
Van de verslaggever aan de zijkant.
 
Afgelopen zaterdag weer vroeg op om tegen VCK te voetballen. Het zonnetje scheen en we mochten op het hoofdveld voetballen. We wisten dat we thuis in het begin flink aan de bak moesten tegen VCK en dat uiteindelijk in de tweede helft het verschil pas konden uitbreiden. De meiden waren scherp en hadden er verschrikkelijk veel zin in. In onderlinge overleg werd er afgesproken om 8x8 te voetballen. Precies 09:00 floot de scheids strak af. Helaas werd het snel duidelijk dat dit weer een gemakkelijk potje zou worden. Vrij snel viel de hotseflotsegoal en liepen we met 16 speelsters in het 16 meter gebied. Het F voetbal zijn we ontgroeid en we willen een leuke potje voetballen. Daarvoor trainen die meiden hard samen met Arjan en spelen ze veel samen met de MD2 om elkaar beter te maken. Na wat advies vanuit de zijlijn werd het veld breed gehouden en werden de taken netjes verdeeld en hielt elke meid zich hieraan. Ook voelen de meiden heel goed aan waar ze willen voetballen en vragen dan een verplaatsing aan omdat ze merken dat het niet helemaal lekker loopt. Dan kijken wij trots als ouders. Ook hier kan je van genieten. Het gaat niet alleen om de goals. Daarmee zou je andere meiden te kort doen. Wanneer de meiden scoren vieren ze dat ook met elkaar als een team. Want er waren 2 duidelijke uitbraken maar dan duikt daar de defensie zo op dat een tegen goals is uitgesloten. Ook dan kijkt de voorhoede trots naar achter. De eerste helft werd met 0-7 afgesloten en na wat goed verzorgde drinken werd de tweede helft afgesloten met 0-19. We hebben hele mooie combi's gezien en persoonlijke acties. Het kader van VCK gaf ons een dik compliment. Altijd fijn om te horen.
 
De meiden stonden allemaal glunderend op het veld bij VCK maar ze hadden toch heimwee naar vorige week. Toen speelde ze een oefenpot tegen MCZ'11 MD2. Arjan hoefde maar een mail te sturen met de vraag of ze interesse hadden om in hun vakantie tegen ons te spelen als test en gelijk waren we welkom. De meiden gingen het grote veld op en speelde 11 tegen 11. Om 07:15 verzamelen en de parking stond vol. 13 enthousiaste meiden.  Om 09:00 in de mist een oefenpot tegen de zwart/wit gestreepte meiden. Uit test oogpunt hadden ze de MD2 voorgesteld. Maar toch….. Dit zijn meiden die al een aantal wedstrijden op een groot veld hebben gespeeld en al te maken hebben gehad met de buitenspel regel inclusief de terug speelbal. Ook stond er een mix team van ZM en meiden op nieuwe posities. Genoeg variabele om onder de indruk van te zijn.
 
Het gevoel van deze ochtend werd bevestigd. Deze meiden waren toe aan een nieuwe stap. Het was genieten. 11 meiden die zo geconcentreerd  bezig waren met het spelletje. Ze deden het niet voor ons maar voor zich zelf. Dit vonden ze leuk. Ook de nieuwe meiden voelde zich gelijk thuis en haakte gelijk aan. De eerste helft werd afgesloten met 0-2 en de meiden kwam heerlijk druk van het veld. Ze voelde zich totaal niet beperkt met de nieuwe regels en werd als normaal beschouwd. De tweede helft kwamen de meiden los en werd met 0-7 afgesloten. Dit was weer een team prestatie. Uiteindelijk ging het niet om de doelpunten en wie er scoorde. Dit was een test om eens te kijken en die test was duidelijk geslaagd.
 
Conclusie was dus snel getrokken. De MD1 wordt een 11 tal op 1 januari 2015 en heeft Zeelandia Middelburg weer een 11 tal terug op D nivo bij de meiden.
 
Succes meiden!
Op de site van Omroep Zeeland staat een artikel over het damesvoetbal in Zeeland.
 
 

VR1

Teamfoto's

View the embedded image gallery online at:
https://zeelandiamiddelburg.nl/meidenvoetbal#sigProIdc624a50bc3

Standen

 


Uitslagen matrix

Trainingstijden

VR2

Teamfoto's

View the embedded image gallery online at:
https://zeelandiamiddelburg.nl/meidenvoetbal#sigProIdaa76e6a5e5

Standen

 


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

Social Media

- Facebookpagina VR2

MO17-1 (MB1)

Teamfoto's

 

Standen


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

MO15-1 (MC1)

Teamfoto's

 

Standen


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

MO15-2 (MC2)

Teamfoto's

View the embedded image gallery online at:
https://zeelandiamiddelburg.nl/meidenvoetbal#sigProIded38733c93

Standen

 


Uitslagen matrix

Trainingstijden

MO13-1 (MD1)

Teamfoto's

View the embedded image gallery online at:
https://zeelandiamiddelburg.nl/meidenvoetbal#sigProId71a868538c

Standen

 


Uitslagen matrix

Wedstrijdverslagen

MO13-2 (MD2)

Standen

 


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

MO13-3 (MD3)

Standen

 


 

Uitslagen matrix

Wedstrijdverslagen

MO11-1 (ME1)

Teamfoto's

View the embedded image gallery online at:
https://zeelandiamiddelburg.nl/meidenvoetbal#sigProId1fcefa8f5c

Standen


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

MO11-2 (ME2)

Teamfoto's

Standen

 

 


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

MO11-3 (ME3)

Teamfoto's

 

Standen


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

MF1

Teamfoto's

 

Standen


Uitslagen matrix

Trainingstijden

Wedstrijdverslagen

http://www.zeelandiamiddelburg.nl/administrator/index.php?option=com_k2&view=item&cid=1275#

 

Afgelopen zaterdag was het verzamelen in Steenbergen bij vv SC Welberg. Hier waren 38 meiden uit KNVB regio Zuid die geboren zijn in 2003 en 2004,  uitgenodigd voor een talentendag. Het aandeel van ZM was 5 speelsters, waarbij we stiekem onze nieuwe aanwinst van volgend seizoen, Josephine ook al in ZM Kleding hebben gehesen.
 
Tijdens deze dag zijn er partijen gemaakt die onderling een competitie tegen elkaar gingen spelen.  Tijdens deze wedstrijdjes liepen de scout van de KNVB over het veld en maakte geheimzinnige aantekeningen.
 
Na afloop van deze talentendag hebben de ZM’ ers het licht uitgedaan bij SC Welberg omdat de trainers Harald en Arjan het niet konden laten om ook een balletje met de meiden te trappen. Gevolg: iedereen naar huis en wij een compleet kunstgrasveld voor een privé-wedstrijdje.
 
Al met al een leuke ochtend met een groep meiden waar we volgend seizoen heel heel veel plezier mee gaan beleven.
Hou jij van voetballen waar prestatie voorop staat? Of wil jij voetballen gewoon voor de lol? Dat kan bij Zeelandia Middelburg. 
 
De Middelburgse voetbalclub timmert de laatste paar jaar hard aan de weg om het dames- en meisjesvoetbal op de kaart te zetten. Naast eigen kleedkamers voor meisjes en dames met alle faciliteiten en kunstgrasveld besteedt de vereniging veel aandacht aan goede trainers en begeleiders. Zo wordt komend seizoen Emmy Molhoek-Van ‘t Leven (in haar jeugdjaren geselecteerd voor een vertegenwoordigd Nederlands elftal) hoofdtrainer van het eerste elftal. Met goede trainers om haar heen zal zij alle dames en meisjesteams de kneepjes van het voetbal bijbrengen.
 
 
Niet alleen binnen het veld maar ook daarbuiten is de vereniging erg actief. Zo organiseert Zeelandia Middelburg speciaal voor de meisjes en dames tal van activiteiten. Naast de bekende Ajax-clinics is er het internationale meidentoernooi, de traditionele voetbaldagen en de girls-events.
 
Zeelandia Middelburg
Voetbalvereniging Zeelandia Middelburg is de grootste sportvereniging van Zeeland. Met ruim 1.150 leden verdeeld over een kleine 50 teams in de jeugd en zeven seniorenelftallen. Bij de vereniging voetballen ruim 100 meisjes en dames vertegenwoordigd in alle elftallen van de F-jes tot Dames 1. De visie van de vereniging is gebaseerd op het zijn van een grote familievereniging. Hierbij gaat het streven naar een hoger voetbalniveau samen met de grote aandacht voor de maatschappelijk functie van het voetbal als breedtesport. De vereniging hecht veel waarde aan pedagogische zaken als discipline en respectvol gedrag, zowel binnen als buiten het veld. De vele enthousiaste vrijwilligers vormen het onmisbare sociale hart van de club.
 
Niet alleen dames voor het eerste elftal maar ook voetballende moeders tot de allerkleinste meisjes voor ons F-elftal zijn van harte welkom! Vind jij het leuk om te voetballen bij Zeelandia Middelburg? Ga dan voor meer informatie naar www.zeelandiamiddelburg.nl/damesvoetbal  of stuur een mail naar meiden@zeelandiamiddelburg.nl
 
“Ik vind het echt goed dat Zeelandia Middelburg het damesvoetbal serieus aanpakt. We hebben goede trainers en een goed kader. Dat zorgt ervoor dat je lekker kan voetballen in een sportieve omgeving. En natuurlijk staat plezier voorop.  Naast de competitie en toernooien hebben we gave uitjes en feestjes! Het is niet alleen voetbal maar je houdt er nog leuke vriendinnen aan over”.
 
Kim van Eenennaam-  speelster van Dames1

Visie damesvoetbal 2014-2019

Gepubliceerd in: Menuartikelen

De meidenvisie
 

Vv Zeelandia Middelburg heeft als doel de meisjes, meiden en vrouwen de mogelijkheid te bieden op een actieve, sportieve, plezierige wijze in een veilig sportklimaat de voetbalsport te bedrijven en te beleven.

 

Deze visie moet vv Zeelandia Middelburg de handvatten geven om alles wat er in en om het damesvoetbal gebeurt te kunnen toetsen. Het is beslist geen statisch document en zal aan veranderingen onderhevig zijn. Uiteindelijk zal deze visie het toetsingskader zijn voor zowel leiders, trainers, bestuurders en overig kader. Belangrijk is dat zowel de meisjes, de meiden als de vrouwen de aandacht krijgen die zij verdienen. Hierbij is het van belang om typische problemen die voor damesvoetbal gelden te signaleren en daarbij de juiste oplossingen te bedenken. Denken in mogelijkheden en niet in moeilijkheden!

 

Binnen vv Zeelandia Middelburg is hierop geanticipeerd door de benoeming van aparte dames& meisjescoördinatoren en een lid in het hoofdbestuur met taakaccent damesvoetbal.

 

Voor meer informatie: 

 

Bestuurslid damesvoetbal     


Via de coördinatoren:

Petra Suijk - TZ

Jolanda Bosmans - coörd.

 

06 21358536

06 21702884

meiden@zeelandiamiddelburg.nl

 

 

Beleidsdoelstellingen van het damesvoetbal de komende periode (5 jaar)

 

 1. vv Zeelandia Middelburg is de aangewezen voetbalclub voor dames ( vrouwen, meiden en meisjes) die lekker willen voetballen, waarbij het streven is om tot hét  meidenvoetbalbolwerk uit te groeien op Walcheren.
   
 2. Uitgangspunt is dat meisjes ingedeeld worden in meisjesteams. Meisjes die het willen en veel talent hebben mogen kiezen of ze bij de jongens gaan voetballen, om uitdaging in de voetbalsport te behouden. Doel is dat ieder meisje op haar eigen niveau en met plezier kan voetballen.
   
 3. Vv Zeelandia Middelburg VR1 speelt over 5 jaar op 3e klas niveau, maar liefst 2e klas waarbij de meiden die al het hele jeugdtraject doorlopen hebben, de leidraad moeten zijn om op dat niveau te spelen. Om de continuïteit te waarborgen zullen er echter ook talentvolle meiden en dames van buitenaf gevraagd moeten worden om in de VR1 te willen spelen om het niveau en de aantrekkingskracht te vergroten. 
   
 4. Het uitbreiden van het aantal meisjesteams in competitieverband om te komen tot minimaal 2 teams per klasse (VR, B t/m F). Dit betekent dat er een logische (leeftijd- of beleving gebonden) doorstroming van meiden naar andere meiden- dan wel damesteams volgt.
   
 5. Bij meerdere teams per klasse wordt er geselecteerd op vergelijkbare wijze als het selectiebeleid bij de jongens. Er zal dan een verschil zijn qua benadering van de voetbalsport in de teams en door de speelsters, maar vanuit de vereniging mag er geen onderscheid in faciliteiten zijn, behalve bij de VR1 en de VR2.
   
 6. De meidenteams hebben een goede technische begeleiding/ondersteuning waardoor het  (individuele) spel op een hoger niveau komt.
   
 7. Het handhaven en liever nog uitbreiden van de aanwezigheid en herkenbaarheid van de damescategorie binnen alle geledingen van vv Zeelandia Middelburg.
   
 8. De hoofdtrainer van de VR1 zal zowel technisch als wervend aanwezig zijn voor de gehele damescategorie.

 

Het uitgebreide visiedocument van Zeelandia Middelburg voor het Dames/meidenvoetbal 2014-2019 is via onderstaande link te downloaden:

spreadsheet  Visie Damesvoetbal 2014-2019 (451.4 kB)

 

 

Zaterdag 8 Maart stond de uitwedstrijd tegen Kruiningen MD1 gepland.

Daar het voorjaarsvakantie was bleek het moeilijk om een team op de been te krijgen.Gelukkig moest D3 niet spelen zodat we Imme Suijk konden lenen . Hierdoor  we toch met 7 speelsters richting Kruiningen konden . Na een mistige heenreis brak de zon op het juiste moment door en konden we genieten van een leuke wedstrijd. Dankzij Imme  kwamen we op 0-1 voorsprong. Deze voorsprong werd knullig weggeven door een fout in de verdediging dus we konden weer van vooraf aan beginnen. Nadat door een eigen doelpunt en weer een doelpunt van Imme het 1-3 was leek het kat in het bakje. Niets was minder waar door dat Kruiningen zich niet gewonnen gaf stond het net voor de rust gewoon weer 3-3.Door een peptalk van Peter gingen we vol goede moed de 2e helft in.Na 5 minuten kreeg Kruiningen een levensgrote kans door een  communicatiefout tussen de verdediging en de keepster gelukkig werd het schot gekeerd door de paal.Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest en maakte Imme 3-4  Quinty 3-5 en vervolgens maakte Imme de 3-6 en de 3-7.De irritaties liepen wat hoog op de keepster van Kruiningen zij ging zelf nog mee voetballen waarna Imme de bal afpakte en alleen door een vervelende overtreding van die zelfde keepster gestopt kon worden .Wat vooral op viel in de 2e helft was het samen spelen van MD1. Meiden als we dit zaterdag ook weer doen kunnen we weer voor de 3 punten gaan. Imme bedankt voor het meespelen en hopelijk kunnen we nog eens een beroep op je doen.

Pagina 1 van 3