Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

G-voetbal: 'Niels laat zien dat iedereen met een beperking hier welkom is'

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Geschreven door  Gepubliceerd in: Verenigingsnieuws

Onze hoofdsponsor ING en Fonds Gehandicaptensport zijn gezamenlijk een campagne gestart om G-voetbal onder de aandacht te brengen van ouders, kinderen en clubs. En dus brachten zij een bezoekje aan onze vereniging voor een mooi artikel over ons G-elftal! Met in de hoofdrol trainer Niels en leider Ab. 

 

Fonds gehandicaptensport en ING vinden, net als Zeelandia Middelburg, dat ieder kind met een beperking de mogelijkheid moet hebben om te kunnen genieten van sport. Wij hopen dat de campagne bijdraagt aan meer bekendheid van het G-voetbal onder ouders. En dat meer clubs in de regio een eigen G-team zullen gaan starten. 

 


 

 

'Niels wil laten zien dat iedereen met een beperking hier welkom is'

 

“Kom bij elkaar! Welkom op onze activiteitendag. Hebben jullie er een beetje zin in...”, galmt het over de voetbalvelden. Niels Luteijn, speler van het 1e elftal én trainer/coach van het G-team, heet iedereen welkom. Het is 17 juni. Een tropische dag is voorspeld. Vlak voor de langste dag van het jaar zit bij de meeste voetbalclubs ‘het hek op slot’ voor een welverdiende zomerstop. Maar niet bij Zeelandia Middelburg. Hier maken ze zich juist op voor een prachtige dag met zo’n 50 enthousiaste G-voetballers uit de verre omtrek. “Met deze dag willen we laten zien dat iedereen uit de omgeving met een beperking hier hartstikke welkom is”, begint Edwin Overbeeke, Verenigingsmanager van de club.
 

“En Niels doet het echt hartstikke goed”, vervolgt hij. “Hij speelt hier al vanaf de F-jes en is een ‘jongen van de club’. Niels is een duizendpoot die gespecialiseerd is in het werken met kinderen met een beperking. Hij is groepsbegeleider op een zorgboerderij, geeft thuisbegeleiding aan kinderen met een beperking, organiseert clinics in het speciaal onderwijs én hij verzorgt een jongen met een progressieve spierziekte. Hij kan dan ook erg goed overweg met de kinderen uit ons G-team. Sommigen zet hij bij elkaar en sommigen haalt hij juist weer een beetje uit elkaar. Echt mooi om te zien hoe hij dat doet.”
 

“Vijf jaar geleden zijn we gestart met dit G-voetbalteam”, vertelt Niels. “Een apart jeugdteam zodat de onderlinge verschillen niet te groot zijn. Ik doe het samen met Ab Postma die al langer bij het team zit dan ik. Ab regelt echt van alles voor het team. Nu heeft hij bijvoorbeeld weer geregeld dat we kunnen fitnessen. Daarnaast zorgt Ab met zijn leuke grapjes voor een geweldige sfeer in het team. Af en toe spelen we wedstrijden of hebben we zo’n dag als vandaag. Maar een beetje promotie voor het G-voetbal zou wel fijn zijn, hoor. We hopen dat meer clubs uit de omgeving gaan starten met G-voetbal, zodat we vaker én wat dichterbij kunnen spelen. Nu moeten we soms helemaal naar Brabant voor een wedstrijdje”, eindigt Niels.
 

Zeelandia Middelburg is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Niels werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de trainer. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Niels was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van Zeelandia Middelburg.


www.knvb.nl/g-voetbal      

Lees 257 keer Laatst aangepast op woensdag, 28 juni 2017 11:35